Comunicări

         Astăzi a avut loc o nouă intâlnire de negociere CCM la CNCF CFR-SA , de fapt prima întâlnire după aprobarea bugetului companiei. Veşti bune nu prea, administraţia a prezentat propunerea dumnealor, concret avem o sumă de bani care trebuie împarţită. Această sumă dacă este pusă pe anexa 1 rezultă o creştere salarială de 10% , orce altă modificare pe CCM care necesită bani inseamnă o scădere a procentului de creştere salarială. Alte propuneri ale administraţiei sunt strict pe articole şi încearcă să reducă anumite drepturi pe care le mai avem sau se pot castiga în instantă. Exemplu : desfiintarea orelor festive peste normă acestea urmând a fi considerate ore suplimentare ce trebuiesc compensate in următoarele 60 de zile sau plătite cu spor de 95% în urmatoarele 30 de zile ; eliminarea serviciului de mişcare suspendat aceste ore urmând a fi considerate ore efectiv lucrate sau găsirea unor măsuri prin care IDM v-a fi inlocuit pe timpul respectiv ; la funcţia IDM acordarea sporului de ore periculoase numai pentru funcţia IDM exterior ; acordarea sporului pentru condiţii vătămătoare (nocive) conform unei "liste a locurilor de muncă" şi activitaţilor prevăzute în fisele de post în urma unor determinări efectuate de administraţie. Deja la nivelul regionalelor au început efectuarea determinărilor , exemplul elocvent pentru noi fiind Regionala Galaţi unde determinările au fost efectuate pe fugă, într-o după-amiază , în 8 puncte de lucru alese de Domnul Director Regional, în prezenţa dumnealui însă fară prezenţa reprezentantului sindical.

         În ataşament avem procesul verbal al şedinţei de astăzi , cu oferta administraţiei care consider că nu acoperă nici măcar inflaţia celor 12 luni ale actualului CCM şi propunerile AFTF pentru viitorul CCM.

         Următoarea şedinţă v-a fi mâine 05.06.2019 cănd federaţiile îşi vor spune punctul de vedere pe propunerea administraţiei .

Ataşamente:
Download-ează fișierul (PV sedinta 04.06.2019.pdf)PV sedinta 04.06.2019.pdf[ ]1397 kB
Download-ează fișierul (Propuneri AFTF CCM 2019-2020.pdf)Propuneri AFTF CCM 2019-2020.pdf[ ]1023 kB